Fotboll, Kustligan 2023

Säsongen 2023 startar 18:e April och pågår under juni till den 18/6, uppehåll i juli och sedan kör vi i igång 1/8. De som är födda 2017-2016 tränar i samma lag. De som är födda 2015-2014 tränar i samma lag. Barn som är äldre än så tränar i Ullånger i Höga Kusten fotboll.

Hur gör jag för att anmäla mitt barn till fotboll?
Fyll i formuläret “Registrera medlemskap och anmälan för Fotboll, Kustligan” som du hittar under fliken “Fotboll Kustligan 2023”.
Du kommer på Föräldramötet inför säsongen, för 2023 gäller 4/4 vid skidstugan 18:30. Om du inte kan komma då hör av dig till respektive huvudtränare och gör upp vad som passar, läs mer under respektive flik “6-7 år 3 mot 3” och “8-9 år 5 mot 5”

Vad kostar det?
Deltagaravgift för kustligan kostar 150 kronor
Matchtröja 60 kronor
Medlemsskap i föreningen 50 kronor
Behöver du ekonomiskt stöd för utrustning eller avgifter, hör av er till lagledare för att få kontakt med SUIF(salsåkers och ullångers idrottsförening) där finns fonder för att söka pengar. Du kan också söka pengar via majblomman.

Ideella insatser som föräldrar ska delta vid
Kosläpp i Åsäng 18/5, vi ansvarar för parkeringen.
Hjälpa till som ledare, fotbollstränare och andra ideella insatser.
Inventering på ICA, oktober.
Hemmamatcher uppgifter fördelas ut

Smsgrupp (Supertext)
Här delger vi information kring träningar eller om träningen ställs in på grund av uruselt väder. Prata med lagledare eller tränare för att bjudas in. Om ni inte kommer på träning, anmäl i god tid.

Matchschemat är klart. Ni ska anmäla så tidigt som möjligt om ert barn inte kan vid någon matchhelg, skriv i supertextgruppen. Anmäl senast måndag före match om ert barn inte kan komma.

Välkommen till Kustligan 2023, information från Höga Kusten Fotboll.

Kustligan är till för barn födda mellan år 2014-2017. Det finns två åldersgrupper, en liga med barn födda 2014-2015 samt en liga med barn födda 2016-2017. I båda lagen spelar pojkar och flickor tillsammans. Vi hoppas att ert barn vill vara med och träna och spela matcher tillsammans med oss!

Kustligan är en liga under Höga Kusten Fotboll som är ett samarbete mellan Ullånger, Nordingrå, Docksta och Nora. Man betalar sin medlemsavgift och träningsavgift till sin hemmaklubb.

Liga-avgiften är på 150:- som går till den ort som håller i avslutningen där alla barn som deltagit bjuds på en hejdundrande säsongsavslutning med en finfin pokal, hamburgare och drick – och många hurra-rop och applåder förstås!

För att göra allt enkelt och tydligt så kommer detta brev att delas ut till föräldrar i samtliga klubbar så att alla nås av samma information och detta för att samma regler och förhållningssätt ska gälla oavsett vilket lag och klubb man tillhör. Så, det kommer några punkter som man som förälder måste ha koll på:

  1. Alla spelare måste ha benskydd. Detta för att minimera skadorna. Fotbollsskor är inget krav men helt okej såklart.
  2. Kustligan rekommenderar att spelande barn inte ska belönas för mål som görs i matcherna. Det är inte målen som är det viktiga utan spelet och glädjen såklart!
  3. Vi ser gärna att man som förälder stannar på träningarna, speciellt då man har små barn som lätt kan göra illa sig och behöva lite tröst. Dessutom är det super om våra tränare får lite hjälp med någon övning om så önskas.
  4. När ens lag har hemmamatch så kommer det att ställas lite krav på dig som förälder. Några kommer behöva baka till fikaförsäljningen, några kommer behöva tjänstgöra i kiosken och några sköter grillning och försäljning av hamburgare. Detta är en viktig inkomstkälla för lagen. Någon kommer också att sköta tvätt av matchtröjorna om man inte har någon som sköter det i klubben.
  5. Vid matcher är det viktigt att komma ihåg att det är tränarna som coachar lagen och inte vi superivriga föräldrar som rycks med av spelet. Kanske har en tränare övat jättemycket på passningsspel med sitt lag och då blir det lite knasigt om en ivrig förälder skriker åt barnen att ”gå på mål, skjut på mål”!
  6. Vi ”toppar” inte heller lagen i Kustligan – alla ska ges samma spelutrymme och vi måste komma ihåg att det är spelglädjen vi vill komma åt, inte vinsterna.

Vi hoppas att det blir en lika rolig säsong som förra året – varmt välkomna alla gamla och nya spelare!