Fotboll, Kustligan 2024

NSK ideell förening där vi tillsammans ser till att det blir aktiviteter för barnen

Vi föräldrar/vårdnadshavare är tränare, hjälptränare, lagledare, bemannar kiosken och grillen och ordnar med fika/mat vid hemma matcher, sätter upp och hämtar sarg, klipper gräset, städar och röjer vid Nordvallen, allas ansvar.

Säsongen 2024, start v. 20 i Mjällomshallen.

Födda 2015-2016 tisdag kl 18, söndag kl 10. 1h träning
Födda 2017-2018 onsdag kl 18, söndag kl 11. 45 min träning
Barn som är äldre än så tränar i Ullånger i Höga Kusten fotboll.
När Nordvallen tinar fram tränar alla samtidigt tisdagar och torsdagar kl 18, yngre laget tränar 45 minuter och äldre laget tränar en timma.
Tränings uppehåll från 17/6 till 22/7.

Hur gör jag för att anmäla mitt barn till fotboll?
Fyll i formuläret “Registrera medlemskap och anmälan för Fotboll, Kustligan” som du hittar under fliken “Fotboll Kustligan 2024”.
Du kommer på Föräldramötet inför säsongen, Ingen föranmälan, bara att komma.
Födda 2015-2016 tisdag 7/5 klockan 18:15-19:15
Födda 2017-2018 onsdag 8/5 klockan 18:15-19:15
Lokal: Mjällomshallen.

Om du inte kan komma då hör av dig till respektive huvudtränare och gör upp vad som passar, läs mer under respektive flik “6-7 år 3 mot 3” och “8-9 år 5 mot 5”

Vad kostar det?
Deltagaravgift för kustligan kostar 120 kronor
Matchtröja 60 kronor
Medlemsskap i föreningen 50 kronor
Behöver du ekonomiskt stöd för utrustning eller avgifter, hör av er till lagledare för att få kontakt med SUIF(salsåkers och ullångers idrottsförening) där finns fonder för att söka pengar. Du kan också söka pengar via majblomman.

Ideella insatser som föräldrar ska delta vid
Kosläpp i Åsäng 19/5, vi ansvarar för parkeringen.
Skriv ner i kalendern 3/8, Höga Kusten Marathon. Då kommer du ha en funktionärsroll /före/under/eller efter, avsätt tid för det.
Hjälpa till som ledare, fotbollstränare och andra ideella insatser.
Hemmamatcher uppgifter fördelas ut

Smsgrupp (Supertext)
Här delger vi information kring träningar, om de flyttas eller om träningen ställs in och viktig info kring sammandrag. Prata med lagledare eller tränare för att bjudas in. Om ni inte kommer på träning, anmäl i god tid.

Matchschemat är klart. Ni ska anmäla så tidigt som möjligt om ert barn inte kan vid någon matchhelg, skriv i supertextgruppen. Anmäl senast tisdag kl 18 före match om ert barn inte kan komma.

kiosk-ansvariga
Maria Hansson
Erik Mellgren

Ansvariga för att klippa planen
Morgan Norlander
Joakim Ulander

Ansvarig för match-tröjor
Emma Nordenberg

Välkommen till Kustligan 2024, information från Höga Kusten Fotboll.

Kustligan är till för barn födda mellan år 2015-2018. Det finns två åldersgrupper, en liga med barn födda 2015-2016 samt en liga med barn födda 2017-2018. I båda lagen spelar pojkar och flickor tillsammans. Vi hoppas att ert barn vill vara med och träna och spela matcher tillsammans med oss!

Kustligan är en liga under Höga Kusten Fotboll som är ett samarbete mellan Ullånger, Nordingrå, Docksta och Nora. Man betalar sin medlemsavgift och träningsavgift till sin hemmaklubb.

Liga-avgiften är på 120:- som går till den ort som håller i avslutningen där alla barn som deltagit bjuds på en hejdundrande säsongsavslutning med en finfin pokal, hamburgare och drick – och många hurra-rop och applåder förstås!

För att göra allt enkelt och tydligt så kommer detta brev att delas ut till föräldrar i samtliga klubbar så att alla nås av samma information och detta för att samma regler och förhållningssätt ska gälla oavsett vilket lag och klubb man tillhör. Så, det kommer några punkter som man som förälder måste ha koll på:

  1. Alla spelare måste ha benskydd. Detta för att minimera skadorna. Fotbollsskor är inget krav men helt okej såklart.
  2. Kustligan rekommenderar att spelande barn inte ska belönas för mål som görs i matcherna. Det är inte målen som är det viktiga utan spelet och glädjen såklart!
  3. Vi ser gärna att man som förälder stannar på träningarna, speciellt då man har små barn som lätt kan göra illa sig och behöva lite tröst. Dessutom är det super om våra tränare får lite hjälp med någon övning om så önskas.
  4. När ens lag har hemmamatch så kommer det att ställas lite krav på dig som förälder. Några kommer behöva baka till fikaförsäljningen, några kommer behöva tjänstgöra i kiosken och några sköter grillning och försäljning av hamburgare. Detta är en viktig inkomstkälla för lagen. Någon kommer också att sköta tvätt av matchtröjorna om man inte har någon som sköter det i klubben.
  5. Vid matcher är det viktigt att komma ihåg att det är tränarna som coachar lagen och inte vi superivriga föräldrar som rycks med av spelet. Kanske har en tränare övat jättemycket på passningsspel med sitt lag och då blir det lite knasigt om en ivrig förälder skriker åt barnen att ”gå på mål, skjut på mål”!
  6. Vi ”toppar” inte heller lagen i Kustligan – alla ska ges samma spelutrymme och vi måste komma ihåg att det är spelglädjen vi vill komma åt, inte vinsterna.

Vi hoppas att det blir en lika rolig säsong som förra året – varmt välkomna alla gamla och nya spelare!