Börja åka skidor

Ett foto från torsdagsträningen den 2/3 2023

Vi välkomnar alla barn från det året dom fyller 5 år att vara med på våra träningar. Vanligtvis tränar vi en gång i veckan och vi vill att alla sa känna sig välkomna på träning, oavsett tidigare erfarenhet av att åka skidor. Vi vill att alla barn ska få möjlighet att upptäcka det roliga med att åka skidor och vi vill att de ska fortsätta så länge som möjligt. Vi brukar dra igång med träningarna efter under hösten/början av vintern. Man kan givetvis börja åka skidor som äldre ungdom också. Fråga gärna tränarna innan vilken grupp som är lämplig att börja i utifrån barnets erfarenhet av skidåkning.

Det krävs en del engagemang från dig som förälder. De små barnen behöver mycket hjälp i början. Det finns tränare i varje träningsgrupp, men vi blir gärna fler! Det är alla vi tillsammans som gör föreningen till det som vi vill att den ska vara. En förening där alla är välkomna och blir sedda.

Våra träningsgrupper har olika namn och era barn kommer inte träna strikt utifrån ålder. Syftet är att vi vill att det ska bli så roligt som möjligt för alla. Vi tror att det blir bättre för barnen om man inte tittar för mycket på ålder utan utifrån barnen egen utveckling, motorik samt erfarenhet och ambition med sin skidåkning. Har du frågor som rör träningen prata med barnets tränare!

Säsongen 2023/2024 har vi 3 träningsgrupper. Åldrarna är ungefärliga. Bauis födda 2017-2018, Skidleka, födda 2016-2014, Skidlära födda 2013 och äldre.

Hur gör jag för att anmäla mitt barn till skidträning?

Håll utkik på hemsidan, information om upptakt kommer ungefär en månad innan vi startar upp verksamheten. Vi vill att föräldrar kommer på upptakten inför att säsongen. Är det under säsong som barnet/ungdomen vill börja så kontakta respektive tränare så ser vi hur förutsättningarna ser ut. För att delta behövs medlemskap i föreningen. Fyll i formuläret “registrera medlemskap, obligatoriskt för barn och ungdomsidrott skidor”. Prata med tränaren i den grupp ditt barn ska delta i för mer information.

Vad kostar det?

Medlemskap i föreningen på 50 kr/år och ideella insatser som förälder.

Varmt välkomna!